Makeover @ Ecohair

Post in collaboration with Ecohair

Ecohair, Södra Agnegatan 28, 112 29 Stockholm. T-bana Rådhuset, tel.nr. 08-650 30 08

Tidigare i veckan var jag på besök hos frisörsalongen Ecohair. Salongen startades 2009 och har valt att arbeta med enbart råvaror och produkter som innehåller naturliga ingredienser för att de är skonsammare mot miljön och människor men även för att de bygger upp och stärker håret. Hos Ecohair kan de göra de flesta färger och nyanser, men de får ta hänsyn till utgångsläget och kvalitén på håret vid val av färgning och blandval. 

Vilken makeover fick jag där? Före- och efterbilder samt ett fint erbjudande finns längre ner!


Earlier this week I was on a visit to the hair salon Ecohair. The salon was founded in 2009 and has chosen to work only with raw materials and products that contains natural ingredients because they are easier on the environment and people, but also because they build and strengthens the hair. Ecohair can make most colors and shades, but they must take into account the starting position and the quality of the hair, in the choice of coloring.

What makeover did I got there? Before and after pictures and a nice offer further down!

Man möts direkt av den fina inredningen i salongen, här ser ni väntrummet där man kan dricka en kopp té eller kaffe och läsa tidningar medan färgen i håret verkar. Mysigt!

You directly see the nice decor of the salon, here you see the waiting room where you can drink a cup of tea or coffee and read newspapers while the color is in your hair. Cosy!

Märkena Ecohair valt att arbeta med är Maria Åkerberg, John Masters Organics, Less Is More, c/o Gerd och La Cordier.

Ecohair är även certifierade med Grön Salong. En märkning som innebär att arbetsmiljön för frisörer förbättras och att de ämnen, som visats sig genom oberoende forskning vara problematiska och skadliga, undviks helt. Dock har Ecohair valt att ta steget längre ändå och strävar efter att arbeta med så mycket naturliga ingredienser som möjligt, både i produkter och behandlingar.


The brands Ecohair has chosen to work with is Maria Åkerberg, John Masters Organics, Less Is More, c/o Gerd and La Cordier.

Ecohair is also certified with Grön Salong (Green Salon). A label which means that the working environment for hairdressers is improved and that the ingredients, that has been proved by independent research to be problematic and harmful, are completely avoided. However, Ecohair has chosen to take a step further and strives to work with as much natural ingredients as possible, both in products and treatments.

I bakgrunden har vi pulveriserade örter som används tillsammans med vatten eller kaffe för att blanda ihop örtfärgerna med, en färdigblandad örtfärg syns i främre skålen. Frisörerna på salongen har lärt sig ekologisk hårvård genom arbete på tidigare ekosalong och fortsätter ständigt att utvecklas med nya tekniker, färger och trender.

Skillnaden mellan en konventionell hårfärg och en örtfärg är att medan den konventionella hårfärgen öppnar upp hårstråna, ger en strukturskada och tar bort hårets naturliga skiftningar, så lägger sig örtfärger som en skyddande film runt hårstråna utan att ta bort de naturliga skiftningarna. Örtfärgen bygger även upp och ger näring till håret, så vid varje färgning fungerar den som en näringsgivande hårinpackning. Fiffigt!


In the background we have powdered herbs used in conjunction with water or coffee to mix the herbs with and in the front bowl we have a premixed herb color. The hair dressers in the salon has learned organic hair care through work on previous organic salons and continues to constantly evolve with new techniques, colors and trends.

The difference between a conventional hair color and a herb color is that while the conventional hair color opens up the hair shaft, providing a structural damage and remove hair's natural fluctuations, the herb color settles as a protective film around the hair shaft without removing the natural fluctuations. Herb colors also builds and nourishes the hair, so each dyeing works as a nourishing hair mask. Clever!

Här har vi blekningen med naturliga ingredienser som rasullera, bikarbonat, ren väteperoxid (doftfri och ofarlig att spola ner i avloppet), vatten och schampo. Spännande va? Jag skulle få en blekning i hårbotten, sedan blekning med slingor på det och var minst sagt spänd på att se hur resultatet skulle bli!


Here we have the bleaching with natural ingredients like rhassoul clay, bicarbonate, pure hydrogen peroxide (odorless and harmless flushing down the drain), water and shampoo. Exciting huh? I would get a bleach of the scalp hairs, then highlight on top of that and was excited to see what the outcome would be!

Före - Väldigt långt, slitet hår tack vare alla tusen blekningar och färgningar jag gjort tidigare med konventionell färg. Den ljusa färgen ni ser i topparna gjorde jag för 2,5 år sedan hos en frisör som totalt brände mitt hårbotten, jag har fortfarande idag problem med eksem i hårbotten. Notera även den, för mig, typiska tofs-randen i håret haha.


Before - Very long, damaged hair thanks to all the thousands of bleaching and dyeing I have done previously with conventional colors. The bright color you see at the tips I did 2,5 years ago at a hair dresser who totally burned my scalp, I still today have problems with eczema on the scalp. Note the typical tassel stripe in my hair haha.

Mellan - Här har duktiga Caroline på Ecohair klippt och blekt håret, så att det bättre går ihop med mina ljusa toppar. Jag har väldigt mycket varma pigment i håret naturligt så resultatet var redan här riktigt fint, inte alls för gult eller oranget som jag var rädd att det skulle bli.


Between - Here talented Caroline at Ecohair cut and bleached my hair, so that it goes better with my bright tips. I have very much warm pigments naturally in my hair so the result was already really nice, not too yellow or orange that I was afraid it would be.

Och så var det dags för lite blekta slingor på det för att få ihop nyanserna i mitt hår ytterligare. Jag kan ju passa på att nämna att blekningen inte alls svider eller "brinner" i mitt hårbotten som konventionell blekning gjort tidigare och då har jag väldigt känslig hårbotten. 


And then it was time for a little highlights to bring the nuances in my hair together. I need to mention as well that the bleach wasn't irritating or "burning" my scalp in the same way that conventional bleaching done in the past, and I have a very sensitive scalp.

Efter - Voila! Det färdiga resultatet där Caroline då alltså har blekt, klippt, slingat och stylat mitt hår. Så visst går det att få blont hår på naturlig väg och viktigast av allt var att ingen av produkterna eller behandlingarna irriterade mitt hårbotten. 

Om ni är nyfikna på Ecohair och deras behandlingar så tveka inte att höra av er till dem för en konsultation! Dessutom får ni mina läsare ett väldigt bra erbjudande, ange koden EMMI15 vid bokning av behandling så får ni 15 % rabatt på hela behandlingen! Gäller t.om. 2017.01.31.

Vad tycker ni - blev det inte fint? 


After - Voila! The final result where Caroline has bleached, trimmed, highlighted and styled my hair. So it is possible to have blond hair naturally and most importantly was that none of the products or treatments irritated my scalp.

If you are curious about Ecohair and their treatments, do not hesitate to contact them for a consultation! Furthermore, my readers get a very good offer, enter the code EMMI15 when booking a treatment and you will get 15 % discount on the entire treatment! Valid to 2017.01.31.

What do you think - isn't the result nice? ♥